معماری
خانه » مطالب تخصصی » مطالب نقاشی » “گرافیتی” نقاشی خیابانی

“گرافیتی” نقاشی خیابانی

گرافیتی – نقاشی خیابانی

 

درباره گرافیتی، هنر نسل چهارم

ابتدایی ترین آثار از هنر گرافیتی روی کتیبه ها، دیواره های غارها و … پیدا شــده اند. که گاه حاوی پیام های آنچنانی نبوده اند. یکی از ابتدایی ترین گرافیتی های مدرن گرافیتی در یکی از شهرهای قدیم یونان (درحال حاضر ترکیه) است که شکلی مانند قلب دارد. گرافیتی در امریکا در سال های ۱۹۶۰ بیشتر یک عمل سیاسی بوده و گروه هایی مانند LA Familia و Savage Skulls و Savage Nomads از این هنر برای مشخص کردی قلمروی خود استفاده می کردند و در این سال ها بود که Tag ها (که هم اکنون به عنــوان نوعی امضا در زیر آثار گــرافیتی کشیده می شوند) به وجود آمدند. گرافیتی کار معروف CornBread را می توان به عنوان یکی از نخستین گرافیتی کارهای تاریخ به حساب آورد.

در این زمان مرکز این هنر New York بود که در این شهر گرافیتی کاران مشهوری مثل Taki۱۸۳ و۱۶۸ Tracy زندگی می کردند. با کمی دقت در می یابیم که در آن زمان مد بوده است که گرافیتی کاران شماره خیابان خود را به آخر اسم خود اضافه کنند. همان طور که گفتیم مرکز هنر گرافیتی در آن زمان شهر New York بود که در آن گرافیتی کاران مشهور زن مانند Barbara۶۲ و۶۲ Eva زندگی می کردند. یکی از وقایع مهم تاریخ گرافیتی در این سال ها انتقال هنر گرافیتی از خیابان های شهر به دیوارهای مترو ها و ایستگاه های قطار بوده است. در این زمان هنرمندان این شاخه به ایستگاه های مترو و قطارها هجوم بردند تا کارهای خود را بیشتر و بیشتر به معرض نمایش بگذارند. هنگامی که گرافیتی مدرن رونق بیشتــری یافت هنرمندان برای اینکه کارهایشان با یکدیگر اشتباه گرفته نشــوند مجبور شدند که Tag ها را به عنــوان امضایی در زیر آثار با ارزش خــود که Pieace نامیده می شدند به کار گیرند. (Pieace ها در ابتدا Tag هایی بــودند که گرافیتی کاران ضخامت و نوع نوشته های تگ را عوض می کردند و بعـد ها Tag ها به صورت آثاری در آمدند که MasterPiece یا به طور ساده تر Pieace نامیده شدند). گرافیتی را می توان از شاخصه های اصلی هیپ هاپ به شمار آورد (Rapping.DJing.BreakDancing.Graffii) و بیشـتر رپرهای امریکا از این هنر استفاده های بسیاری در کلیپ ها و تبلیغات می کنند. بحث تبلیغات شد، پس بهتر بگوییم هنر گرافیتی در تبلیغات نیز نقش بسزایی دارد. مثلا شـرکت سونی برای تبلیغ دستگاه PSP به صاحب های ساختمان ها در شهر های امریکا پول می داد تا تبلیغات خود را که به صورت گرافیتی بودند (گروهی از بچه ها که با چشم های گیج و متحیر خود مشغول بازی با PSP مانند یک اسکیت بورد و … بودند) روی دیوارهای ساختمان ها بکشـند. که البته شرکت سونی جریمه بسیار سنگینی برای این کار پرداخت کرد و همچنین مثال های فراوان دیگر از شرکت های معروف دنیا. این کار تقریبا در همه جای دنیا با منع قانونی مواجه است. گرافیتی با نوشته های سر دستی و یادگاری های روی دیوار متفاوت بوده و نیز مختص سن یا طبقه فرهنگی و اقتصادی خاصی نیست.

امروزه گرافیتی بیش از هر هنر دیگری مورد بد فهمی و استفاده نابه جا واقع شده است و در بسیاری از کشورها جنبه تاثیرگذار و بیان گرای خود را از دست داده و صورت دیوار نوشته هایی رنگارنگ و پرپیچ و تاب (که آن هم خالی از ارزش نیست) مبدل شده است. هنر شهری و گرافیتی امروزه در تاریخ دنیای مدرن ریشه دوانیده است و تنه یی نسبتا تنومند یافته. به طوری که شاخه های آن در تمامی دنیا گسترش یافته است. این هنر در طی سالیان به شکل های گوناگون دچار تغیر و پیشرفت شده و در مسیر خود تجربه های فراوانی را به ثبت رسانیده. در این مطلب تلاش می شود تا انواع اصلی سبک های شناخته شده را برای مخاطبین و هنرمندان بازگو کرده تا در حین مشاهده آثار تا حدودی از نوع اجرا و سبک و روش کار هنر مندان نیز مطلع باشند.

 

لغت نامه گرافیتی گرافیتی:
امضا زنی
امضا همان طور که از نامش پیداست ساده ترین اثری است که روی دیوار ها می بینید. این نوع گرافیتی هرچند از نخستین انواع گرافتی محسوب می شود اما امروزه در جامعه هنر شهری به تنهایی وجهه خوب و هنری ندارد و به نوعی با وندالیسم پیوند می خورد.

اثر
اثر که همان اثر هنری است به نقاشی گفته می شود که از غنای بصری بیشتری برخوردار بوده و از نقطه نظر هنری قابل بررسی باشد. یک اثر معمولا از رنگ های بسیاری تشکیل شده و از کنار هم گذاشتن خلاقانه حروف تصویر زیبا حتی ناخوانا را ایجاد می کند.

 

نقاشی، تصویرسازی و طراحی گرافیک فیکانو

www.fikano.ir

 

گرافیتی – نقاشی خیابانی
گرافیتی – نقاشی خیابانی
گرافیتی – نقاشی خیابانی
گرافیتی – نقاشی خیابانی
گرافیتی – نقاشی خیابانی
گرافیتی – نقاشی خیابانی

درباره ی رسول مهدی جبار

ایده پرداز، طراح گرافیک و تصویرگر (مدیر وب سایت فیکانو)

همچنین ببینید

نقاشی “روشن‌بینی” اثر رنه ماگریت

  ترجمه مجله‌هنر رنه ماگریت (۱۸۹۸-۱۹۶۷) روشن‌بینی | ۱۹۳۶ Rene Magritte⁣ (۱۸۹۸-۱۹۶۷) La Clairvoyance⁣ ۱۹۳۶ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قالب وردپرس